vip den Forlife & Madaga

Čtyři roky ve spolupráci s českou profesionální kosmetikou Forllife&Madaga a druhý rok obhajuji jejich ocenění VIP salonu. Letos Však mimo poděkování a certifikát, dorazilo pozvání na VIP den ve firmě. Jsem neskutečně šťastná za to, že jsem za tak krátký čas ušla, díky Vám a spolupráci s Forlife, takový kus cesty. Pojďte se podívat na to, jak takový exkluzivní den probíhal a co si z něj odnáším do praxe.

 

Setkání probíhalo především s panem ředitelem Dvořákem, paní doktorkou Táňou a celým teamem, který se stará o naše objednávky, školení a obchod. Potkala jsem se s dalšími VIP kolegyněmi z různých koutů české republiky a předaly jsme si zkušenosti z praxe. Jak už znáte z mých reportů ze školení, opět se o nás skvěle starali! Kafíčka, VIP raut a chvíli jsem i litovala, že jsem autem, než jsem zjistila, že i na nás mysleli a připíjeli jsme si nealko šáňem.

Po úvodním poděkování a zahájení nás firmou a celou výrobou provedl přímo pan Dvořák, který nás seznámil s nákupem surovin, jejich kvalitou, lokacemi a dovozem, skladováním a přísnými hygienickými podmínkami celé výroby. Výroba se kvůli naší exkurzi musela na 24h zcela zastavit a po nás komplet vydesinfikovat.

Můžu povědět, že každý produkt, který se dostane do ruky jak mně v salonu nebo Vám doma projde neskutečnou cestu a tu Vám alespoň trochu popíšu. Co Vám můžu říct už teď je, že celý team do práce dává kus sebe a precizní práci každý den.

Jako největší poděkování a ocenění od firmy vnímám možnost, výroby vlastního VIP krému, který byl připraven jen pro tuto příležitost. A díky tomu, Vám teď můžu popsat, alespoň zjednodušeně, jak se zrodí krém!

Základ, bez kterého to nejde

Stejně jako musíte mít projekt na dům, potřebujete mít jasný plán k výrobě krému nebo jakéhokoliv kosmetického produktu. Za každou myšlenkou nějaké novinky stojí kus práce nejen v laboratořích, ale taky studiích. Studie zakázaných látek, normy evropské unie, dermatologické testování (tady si dovedu připomenout důležitou věc, a to, že Forlife&Madaga nepoužívá nic testovaného na zvířatech ♥), V momentě kdy se ví, jaké aktivní látky použijeme, nastane čas na logistiku a nákup.

To, že máte doma na poličkách krémy ve vysoké kvalitě z nejlepších surovin, slýcháte ode mě v salonu často. Nicméně i pro mě byla šokující zpráva, že se některé suroviny ve špičkové kvalitě objednávají i rok dopředu, že dovoz samotné suroviny je někdy nákladnější než surovina sama a podobně. No, a když už tu surovinu máme, musí se taky pečlivě uschovat opět dle velmi přísných hygienických podmínek.

 

Hromada testování

Každý krém, tonikum, sérum, mléko…cokoliv co se Vám dostane do ruky je v každé várce testováno a nejen dermatologicky. V laboratořích, kam jsme se podívali, se dělají testy na různé mikroorganismy, kvalitu, a závadnost.

Na obrázku můžete vidět test bakterií na ruce-polštářku prstů. Umytá vs neumytá. Některé bakterie na ruce jsou důležité pro naši imunitu, ale samozřejmě ne všechny je na rukou chceme. No a jak sami můžete vidět ani pečlivé mytí rukou nezabije všechny bakterie a to je jeden z důvodů proč se u mě v salonu dočkáte při hloubkovém čištění v rukavicích.

Příprava designu a marketing

Všichni moc dobře víme, že na vzhledu kosmetiky záleží, co si budeme. Grafická příprava obalu, krabičky, propagační materiály a katalog. Správa sociálních sítí, už můžete taky slyšet reklamu v rádiu nebo v televizi. To všechno je hromada práce, která tak tvoří samotný produkt.

Výroba

No a pojďme k samotné výrobě. Jak vypadá takový nástup na směnu. HA!

Příchod do výroby, desinfekce, pracovní oděv, obuv, klasika. A jde se na to. Vezme se receptura, připraví se stroje a suroviny a celý team začne.

Precizní Vážení bylo pro mě Vážně náročné, každá surovina se tváří velmi podobně, ale její skupenství je odlišné a víte jak to je, co je víc? Kilo peří nebo kilo železa?! Přesně na to jsem si vzpomněla. A taky nějaká ta chemie ze základky mi tam taky naskočila.

Seřízení strojů, pohlídání procesu a příprava aktivních látek. Vidět kyselinu hyaluronovou v akci byl vážně zážitek. Tuto aktivní látku jsem si představovala zcela jinak.

Plnění

Po všech dalších krocích následuje plnění krémů do schválených a dezinfikovaných flakónků. Není to žádná linka. Vše se pomocí stroje naplní ručně do určených krabiček. Nikdy nezapomenu, jak se mi třepaly obě ruce, i ta co držela flakónek i ta co mačkala tlačítko start. 😀

Po naplnění se dle typu krabičky uzavře, vyleští a připraví na další krok.

Šarže a sklad

Teď už se zdá, že je téměř hotovo, ale není! Flakonek se musí ošaržovat dle platné legislativy, stejně tak obalová krabička do které se pak vyleštěný zabalí. A tako připravený, hotový produkt pokračuje na sklad.

E-shop

Na skladě čeká produkt na svůj čas! Jakmile cvakne objednávka nacupitá na scénu balící oddělení a každý krém, sérum, tonikum či mléko zkontroluje a precizně zabalí, aby nedošlo k poškození při přepravě. Nebo spíš aby se předešlo poškození (známe dopravce žejo…).

No, a jakmile se dostane přes dopravce krém do salonu nebo přímo k Vám domů už míří na poličku v koupelně, kde si jej můžete užívat každý den.

 

Někdy je fajn uvědomit si cestu suroviny, která se k Vám dostane. Říkáte si někdy, no je to celkem dost peněz … ale, precizní a profesionální příprava, splňování celé legislativy, požadavků zákazníka, design, školení nás kosmetiček. Co ještě všechno stojí za tím, než si Vy doma vytáhnete z krabičky produkt, který s Vámi někdo odborně zkonzultuje.

Věřte mi, že po tomto dni jsem si říkala, že máme kosmetiku vážně cenově dostupnou, bezpečnou a účinnou. Kosmetiku, kterou lidi dělají profesionálně, precizně, respektem ke kůži a hlavně jde vidět, že dělají práci, která je baví a dělají ji srdcem.

Děkuji za tuto možnost a pět jsem se přesvědčila o tom, že jsem si vybrala správně. ♥

Po celé výrobě jsme pokračovali v diskusích, předaly jsme s kolegyněmi informace z praxe, zkušenosti zákazníků a stejně tak nám pan Dvořák vysvětlil, proč některé postupy jsou právě takové, jaké jsou. Proč používáme právě tyto a tyto aktivní látky. Hledali jsme společně další témata, která by nás zajímala ohledně vzdělávání a nových školení. Probrali jsme přístroje v kosmetice a spoustu dalších informací. To všechno jsme probírali a u toho ochutnávali nejrůznější specialitky z luxusního rautu.

Pak mi moje Lucinka, nejlepší obchodní zástupkyně předala další dárečky od Forlife a certifikát VIP!!

Jsem neskutečně vděčná za to, jaký kus práce jsem mohla tento rok odvédst. Za to jak nás firma vzdělává. Za to, že díky Vám jsem mohla takhle růst.

Jsem pyšná na to, že u nás v Nivnici máme jeden z top 40 salonů Forlife&Madaga, který je konkurenceschopný špičkovým salonům po celé republice. A stejně jako loni musím stále makat, abych tento VIP titul opět obhájila na další rok. Kosmetika jde stále dopředu a velmi rychle se vyvíjí a budu se stále snažit, vzdělávat se a dělat vše pro to abych mohla patřit mezi ty nejlepší.

Nikdy mi nepřestanou znít v hlavě věty, které jsem na začátku slýchala vážně často … „no to nemáš šanci, takových salonů už je…“ … „to jdeš dělat z manažerské pozice tak podřadnou práci? Ha ha …“

Ano! Dělám práci, kterou miluji, učím se od nejlepších, stále se vzdělávám a pracuji s lidmi, které mám ráda a kteří mají rádi mě, kteří si váží mé práce a mých zkušeností. Každý den když odemykám dveře salonu, si tohle uvědomuji a jsem neskutečně vděčná, že každý den jdu do práce ráda a odcházím s pocitem dobře odvedené práce.

Děkuji panu Dvořákovi a celému teamu za tohle pozvání, ocenění a možnost nejen nahlédnout, ale i zažít zákulisí celé výroby na vlastní kůži. Tento den 20. 1. 2023 zůstane v mém srdci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *