Vitamíny a doplňky v kosmetice

Dlouho slibovaný článek doplňky stravy v kosmetice a vliv na kůži. Často Vám v salonu doporučuji s lékařem konzultovat odběr krve a stav vitamínů a minerálů v těle. Někdy totiž stačí jen vědět takovou drobnost, jako je stav vitamínů v těle, a můžete vyřešit problém, který Vás trápí. No ale protože, tohle já nedokážu pokusím se Vám alespoň trochu přiblížit tuto problematiku. Čeká nás delší a trochu podrobnější článek plný doporučení. Vitamíny, doplňky a bylinky v kosmetice, které Vám často v salonu radím. I kdybych ale chtěla, tak Vám naráz nepopíšu vše najednou a tak pro tento článek vybírám pár mých oblíbených a důležitých doplňků stravy. Říkáte si, že doplňky se berou přece nejvíc na podzim a zimu, tak Vás možná čtení překvapí. Ale je fakt, že na zimu bych zase mohla něco vytáhnout a vybrat další z vitamínů a doplňků. Pokud se ale nechcete detailně babrat ve všech vitamínech a máte problém s pravidelností užívání doplňků a jejich kombinací na úvod Vám sem hodím jeden tip, kterým můžete začít a v podstatě nebudete potřebovat moc víc, pokud nepotřebujete řešit žádný problém.

Tada dáá – zázrak v podobě multivitamínu

Multivitamíny obsahují většinou komplex všech potřebných vitamínů a minerálů. Jak se v nich ale vyznat? Většinou najdete různé rozdělení – pro muže, pro ženy a pro děti. Protože Vás, moji klientelu moc dobře znám hodím sem jen jeden tip pro mé nedočkavce a půjdeme dál. Jedná se o mulťák pro ženy 30+, ale holky, můžeme už dřív. ☺ Obsahuje téměř všechny vitamíny a minerály, které budu níže popisovat. (B komplex, Zinek, Selen, Železo, Vitamín C a tak dále.) Takže pokud jste si teď oddechli a říkáte si, že Vám stačí jedna tabletka a vyřešeno tak vyzkoušejte výživové doplňky Pharmaton. Ale pokud Vás jen láká zjistit o těchto vitamínech víc, dejte se do čtení. ♥

VITAMÍN B-komplex

Kde jen začít, fú. No chtěla bych to zkrátit tak třeba … bude stačit, když Vám řeknu, že prostě Béčko musíte zařadit? Často se doslechnete, že se po B přibírá, no je to možné, ale já jedu na tomto doplňku už asi 3 roky v kuse (s pár přestávkami) a nepřijde mi, že bych přibírala (tím myslím vyloženě po Béčku). Je ale potřeba s lékárníkem probrat správné dávkování. ☺

Proč Vitamín B v kosmetice?

  • 💊Posílení nervového systému a s tím spojené psychiky. A my moc dobře víme, jaký vliv má psychika na naši pleť. Taky snižuje únavu a vyčerpání – což se na pleti projevuje taky.
  • 💊Látková výměna a vylučování kůží – podporuje funkci sliznic.
  • 💊Přispívá k lepší kvalitě vlasů.
  • 💊Má výborný vliv na naše hormonální nerovnováhy.
  • 💊Pomáhá tělu při zpracování vitamínu D.
  • 💊Regenerace oparů a koutků. (Článek o oparech ZDE)

 

Kde v potravinách najdete Béčko – kvasnice, celozrnné obiloviny, ovesné vločky, vláknina, chléb. Luštěniny, ořechy, neloupané mandle, kokos. Zelená listová zelenina (hlavně kapusta, zelené saláty, špenát), květák, mrkev, cibule, bílá řepa, brambory, rajčata, čerstvé okurky.

Vitamín C

Všichni moc dobře známe, co se týká imunity, že ano? Ale víte, proč jej potřebuje naše kůže? A jak jej správně dopravit do těla? Vitamín C je potřeba nejen v zimě jak si mnozí můžou myslet. Nenechte se zmást. Vitamín C je velmi důležitý vitamín, který v kosmetice chrání naše buňky před oxidačním stresem a ten už taky známe z předešlých článků.

Proč sáhnout po vitamínu C právě já ve formě doplňku stravy:

  • 🩺Potřebuji zlepšit kvalitu vlasů a nehtů
  • 🩺Potřebuji podpořit svoji imunitu
  • 🩺Trpím nedostatkem železa a beru jej v tabletkách – vitamín C podporuje vstřebání
  • 🩺Bolestivé a zánětlivé dásně.

Doporučím Vám doplněk, který zobu i já – obsahuje mimo vitamín C i zinek a rakytník. (je to jak kokinko :D) Já jsem zvyklá nakupovat vše online a vitamíny konkrétně v BENU lékárně. (na kartičku 🙂 )

Vitamín C přímo v kosmetických produktech:  Vitamín C známe i v kosmetice Forlife&Madaga, je obsažen v několika krémech a možná jste jej zaregistrovali teprve nedávno v článku o nových Boosterech. Jedná se totiž o vynikající antioxidant, který dokáže zvýšit produkci kolagenu. Zesvětlí a rozjasní pleť, redukuje drobné vrásky a chrání kůži před vlivem UV záření.

Proč potřebuji Booster s vitamínem C:

  • 👌Začínám boj s vráskami
  • 👌Má pleť je zašedlá a potřebuje rozjasnit
  • 👌Má pleť trpí – zkouškové období, stresy v práci
  • 👌Jsem nenapravitelný opalovač a vylezu na první sluníčko a zalezu až v zimě

Mrkněte detailně na stránky Forlife&Madaga ZDE a nebo objednejte u mě a vyzvedněte v salonu. ☺

S vitamínem C Vám často doporučuji i ASCORUTIN

Tento doplněk stravy bych pojmenovala moc muziky za málo peněz. Ascorutin obsahuje vitamín C a potřebný rutin, který podporuje správnou činnost krevního oběhu. Zejména pak působí na vlásečnice a cévy, a to tak, že zpevňuje jejich stěny. Vitamín C jde ruku v ruce. Kdy Vás vyšlu do lékárny pro tento doplněk?

  • 🩺Červené tváře, viditelné žilky v obličeji a začínající kuperóza

Kdy ještě Vám tento doplněk může pomoci?

  • 💊Často krvácíte z nosu
  • 💊Trápí Vás otok nohou, křečové žíly
  • 💊Silné menstruační krvácení
  • 💊Nebo se Vám snadno tvoří modřiny

Takže zapamatujte si ASCORUTIN – žilky v obličeji, červené tváře, kuperóza. Koupíte třeba ZDE.

 

 

Něco málo z bylinek 

Bylinek, které bych Vám doporučila je celá spousta, ale v poslední době – zejména při konzultacích v době, kdy byly salony zavřené – jsem se setkala s problémy, které sfouknu ve zkratce.

V kosmetice Forlife&Madaga najdete bylinky téměř ve všem. Ať už začneme meduňkou lékařskou, kterou cítíte z mnoha krémů, nebo Arnikou horskou v Control řadě … Bylinky ve FLM prochází tzv. macerací v alkoholu, kdy se bylinky naloží a čeká se, až pustí vše, co z nich potřebujeme pro naši pleť.

Bylinky jako šalvěj, třezalku, meduňku, světlík lékařský, podběl nebo přesličku rolní si nechám asi na samostatný článek do zimních dní, ale mrkněte na fotky produktů, které moc dobře znáte.

  • ♥ Světlík lékařský – obklad očního okolí, hydratace, regenerace
  • ♥ Arnika horská, dubová kůra – Control řada
  • ♥ Třezalka, meduňka – hydratace
  • ♥ Šalvěj, podběl, přeslička – regenerace a výživa vlasových kořínků – vlasová regenerační voda

A teď pojďme na dvě bylinky, na které se často zapomíná, a dost možná se o nich dnes dočtete poprvé.

Dubová kůra

Dubová kůra je často opomíjený přírodní zázrak. Má silně stahující účinky a taky dokáže zastavit krvácení. Zbystřete tedy, pokud je Vaše pleť velmi problematická nebo trpíte-li na Hemoroidy, špatně hojící se rány, vředy nebo křečové žíly. Vynikající účinky má taky při vnitřním užití například při zažívacích potížích, ale to jsme už v jiné kapitole, přestože funkčnost trávení má vliv i na kůži.

 

Kůže: 

Koupele a sedací koupele z odvaru dubové kůry uvítá Vaše kůže v těchto případech.

  • 🩺Hemoroidy – sedavá koupel
  • 🩺Lázně pro Vaše nohy – nadměrné pocení a silný zápach
  • 🩺Popáleniny a špatně hojící se rány – krátká koupel (max 10 min)

 

Pleť:

Z produktů Forlife&Madaga ji můžete znát z řady Control pro problematickou pleť – zejména pak Control Tonic umí krásně stáhnout póry, zklidnit podrážděnou pleť a zastavit krvácení zánětlivých míst.
Pokud jste ale zastánce čisté přírodní kosmetiky, zkuste odvar z dubové kůry a tu pak stačí nanést na tampon a nanést na vyčištěnou pleť.

Řepíkový čaj

Kruhy pod očima a moje častá odpověď, problémy s ledviny, játry nebo nedostatečný pitný režim. Nevíte jak začít? Zkuste úplně to nejmíň, co můžete udělat.

  • 🩺Začněte pít hned z rána, můj tip: první sklenička vody hned v koupelně. Nedávejte si těžké cíle, ale s první ranní skleničkou nastartujte organismus.
  • 🩺Zařadit Řepíkový čaj

Řepíková nať má totiž detoxikační účinky, podpoří normální funkci močové soustavy. Blahodárně působí zejména na ledviny. Místo klasických urologických čajů můžete tuto variantu. Pokud nemáte problémy vyloženě s kruhy pod očima i tak doporučuji tuhle bylinku. Vrátí Vám to celé Vaše tělo. Játra, horní cesty dýchací, žlučník, kůže i oběhová soustava. Nebudu se tady rozepisovat, přestože je to i pro mne velmi zajímavé téma – více u Vašeho bylinkáře nebo lékárníka. ☺

Věřím, že jsem Vám dnes alespoň trochu přiblížila některé z mých oblíbených vitamínů a doplňků stravy. Snažila jsem se téma zestručnit a osekat na nejnutnější informace. Pokud si nebudete s něčím jistí nebo budete chtít cokoliv zkonzultovat napište mi, bude-li to v mých silách, ráda Vám poradím. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *