Suchá kůže v obočí

SUCHÁ KŮŽE – nemyslím teď klasické sušenky, které mají suchou kůži do vínku, ale suchou kůži naráz objevenou.
Šupinky v obličeji v oblasti obočí, nosu a čela. Nenechte se zmást vy, kteří máte jindy mastnou pleť, i Vás se to může týkat.
Ženy, poznáte to i po nanesení makeupu….

Co s tím?

🩺HYDRATACE – myslím tím hydrataci vnitřní, pijete? VODU? Pijete dostatečné množství? Ne – problém.
🩺NEVHODNÝ MAKEUP – tohle je téma samo o sobě ale vysušující makeup nebo jeho špatné používání může mít na tohle vliv.
🩺PEELING – šupinky vidíte bez pravidelné kosmetiky a to je normální, na klasické kosmetice Vám dělám peeling pomocí AHA kyselinek, které tyto buňky, které se Vám nyní loupou, připraví na odstranění a pleť je pak hebká. TAKŽE ne vždy šupinky musí být hned problém.
🩺NEHYDRATUJETE – teď myslím z venčí. Používáte tonikum? Vhodný krém? Masku? Ne – problém. ANO? – a je krém ten správný? Není potřeba zařadit i sérum pro větší podporu a zásobování kůže?
🩺VITAMÍNY – používáte nějaký doplněk stravy? Nechybí Vám nějaký vitamín? I tohle Vám kůže může ukázat, ale který vitamín to může být zjistíte jedině z rozboru krve nebo dalších příznaků na těle. Tohle je opět na dlouhou debatu, tak třeba příště.
🩺STRES – taky máte pocit “že vyletíte z kůže” ? No ono se to neříká nadarmo, a stejně jako se hadi svlékají tak i my se zbavujeme staré kůže. A pokud je naše tělo pod stresem tak se imunitní systém těla stáhne a hormony nařídí, že je kůže vlastně nedůležitý orgán a přestane jej vyživovat. Ano, čtete dobře, náš mozek nezajímá naše kůže ale naše reprodukční orgány. (poznámka autora 😃 Je jedno, že budeme na první pohled obludky, hlavně když bude naše děloha vyživená! 😃) No, a tím, že se naše pleť si to začne řešit po svém. Buďto, se začne extrémně mastit aby udělala ochranný obal a nebo v tomto případě suché kůže začne produkovat více buněk, které ale rychleji odumírají … a tím, že buňka na pleti chcípne, promiňte, ale chícpne vyloženě dřív, protože ji tělo nedodá ty správné živiny tak tam leží a čeká až příjde naše drásání kůže a odloupne ji. Chudák buňka, ale to je zivot. 😃

Tak co včil? 😮

Hydratovat, zevnitř i z venku. Projít si svoji domácí péči, opravdu pleť neochuzuji a není něco, čím bych jí mohla pomoct?
Čím se odličuji? Jakou dekorativní kosmetiku používám? Jak ji používám? Existuje v mé poličce pleťová maska? A když existuje, používám ji? 🙂 Protože hydratační pleťová maska je pro Vás v nákladu cca 30 Kč/ týden a Vaše pleť Vám to opravdu vrátí. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *