Já a moje změna pleti

Kosmetička s nedokonalou pletí – to není žádné “fópá”. Já se Vám pravidelně ukazuji bez makeupu i se svými problémy, protože v tom jsem s Vámi. A mám tady pro Vás moji cestu za uzdravením pleti. Od srdíčka, neodborně, můj příběh jako normálního smrtelníka.
Problém s pletí jsem začala mít po hormonální léčbě. A přetrvával ještě rok po vysazení. Nicméně Situace Leden 2021 a nekončící koronakrize si vybrala svou daň. Od Ledna byla pleť v žalostném stavu a tak jsem se rozhodla jít na to jinak. Vyfotit se, vypsat se z toho a zatočit s problémem.

BŘEZEN Ahoj moje milé nešťastnice ❤

Úmyslně volím tohle oslovení, protože jste stále nešťastné ze svého stavu pleti, tak jsem opět zde se svým gezichtem. 😘 🙂
Rozdíl těchto dvou fotek je cca měsíc. Schválně Vám to dávám v čb, protože v tom se nic neztratí a jde vidět vše. 🙊
Pamatujete jak Vám pořád říkám, že kůži tvrá minimálně 3 měsíce než se zregeneruje? AHA? 🙂
Pořád to není ono ale co jsem dělala tak zázračného? Možná teď budete čekat vše možné k prodeji kosmetiky, ale počkejte si.
  • 🙂 Nechala jsem svému tělu prostor. Říkám si, že vše co se na obličeji odráží se děje z nějakého důvodu. Takže zjistím ten důvod a podle toho se k tomu postavím
  • 🙂Přestala si říkat věty typu “mám teď hnusný xicht” … Mějte se rády.
  • 🙂Smířila se s tím, no a co, že teď nejsem krasavica? Vždyť máme na fb i insta filtry (díky bohu za ně 😃 ) a teď se stejně nikam nechodí. A můj manžel? no tak ten to prostě chápe a nekomentuje, protože ví, jak to je.
  • 🙂ZKLIDNIT HORMÓN – tak tohle je hláška století našich pubert, no řekněte, komu tak mamka neříkala. 😃 No ale pozor, teď Vám to říkám já. 😃 Opravdu zklidnit hormon, jak? Nehonit se, uklidnit se, nestresovat se maličkostma. Užívat si každý okamžik a radovat se i z maličkostí – v našem případě … Jupí knečně mi zmizel ten kráter na bradě! (co na tom, že mám další na líčkách pořád? Pomalu, ale jistě. )
  • 🙂NO MAKEUP – ale jakože NO! (pořád dokola že?)
  • 🙂Myslíte, že jsem se nerýpala? No rýpala samozřejmě a kdybych Vám to zakázala, tak jsem nefér. ALE! Když už sem se mačkala tak s rozumem holky, jednou za čas, (nebo urgent), čistýma rukama, v zápětí s tonikem, maskou a to nejdůležitější – NESAHALA jsem si na to pak ještě hodinu v kuse.
  • 🙂Hodně piju, vodu, čistou a někdy aj se sirupem. Žádné bublinky.
  • 🙂Neláduji se sladkým. Ani teď nemívám moc chuť naštěstí. Ale neznamená to, že si sem tam neuzobnu – zas jako vocamcáťpocamcáť. 😃
  • 🙂Omezila jsem maximálně oplachování obličeje vodou. Možná se nad tímto pozastavíte, ale o vodě jsem se zde už rozepsala několikrát, takže vodu jen na navlhčení a sundání mléka.
  • 🙂Každý den čištění tonikem, ráno a večer. 1x týdně maska. 2x do týdne vitamínové sérum. A kdybych nebyla takový lajdák na krém tak by byly výsledky pravděpodobně ještě lepší. 🙂
A kdo si teď během čtení aspoň 3x sáhl na obličej, a já vím že ano tak nekecejte!! 😃 Tak si dejte rovnou po paprčách.
Jsem v tom s Váma, a ikdyž má kosmetička vypadat éňo ňuňo … už si z toho nic nedělám. No a co, není to ostuda. Nemůžeme za své projevy těla, stresu nebo hormonů, tak si stejně jako já odpusťte , buďte na sebe mírnější a nechtějte zázraky hned. Všechno má svůj čas. ❤
” A vo tom to je. “

DUBEN Krásný den! 🌤️☀️

Možná ti, kteří sledují můj osobní profil už ví, že jsme s manželem drželi kokosový 10 denní detox.
Ve zkratce, 3 dny půst jen na kokosové vodě, 4 dny na 1 jídle za den (jen zeleninová polévka nebo pečená zelenina), a další 3 dny už přidáme 2 zeleninová jídla za den. Celou dobu pijeme šťávu z mladého kokosu a probiotika.

Proč to sem ale píšu.

Půst má vynikající vliv i na kůži. Ať už si uděláte jednodenní půst nebo nějaký šťávový detox. 🤩

Ve zkratce, proč? Protože naše tělo bez jídla vyhodnotí velkou krizi. Jediné co jej zajímá jsou naše reprodukční orgány, takže začne věnovat všechnu energii “záchraně”. Věnuje mu ještě více energie než obvykle. (To jsem mohla i pocítit 3 den, já těžký stav a manžel úplně v klidu. Zároveň jsem cítila jak se mi mění tlak v podbřišku. Při dýchání do břicha.😎) Stejně jako se tělo zaměří na naše reprodukční orgány mají prázdná střeva prostor pro sebe regeneraci. Zároveň dodávána probiotika posílí regeneraci a tvorbu imunity.

Takže sečteno podtrženo.

Po 3 dnech přísného půstu a kokosové vody – která má mimo jiné i vynikající vliv na pleť a energii ženy, se vyčistí a zregenerují střeva, a proběhne i něco, co jako like nemůžu popsat, s našimi hormony.
Když jsem dnes 5. den mrkla do zrcadla říkám si tyjo! To musím holkám vyfotit. Masakr.
Přestože Vám to v salonu opakuji pořád dokola, vysadit cukry, lepek a laktózu… byla jsem v šoku – takový progres za 5 dní!

Takže za mě doporučuji

si udělat jarní detox, jakýkoliv vám bude vyhovovat zdravotně a psychicky. 🙂 My pravidelně jíme 16/8 (16h nejíme, 8h jíme) a zjistili jsme, že nám to vyhovuje. Ale sem tam je dobré si udělat i takový náročný půst. Nese to nejedno plus.
🙂 omezit cukry
🙂 maximálně nahradit lepek 
🙂 maximálně nahradit laktózu 
🙂 objevit sílu mladého kokosu – dopřejte si jej alespoň jednou za čas. Má blahodárný vliv nejen na naši pleť a jeden ks vychází cca na 70 kč- což není taková vražda. Když si z celého otevření uděláte rituál, uděláte si den pro sebe, třeba s maskou a vypijete celý kokos uvidíte, jakou energii Vám tato chvíle dodá. 
🙂 sem tam si zacvičit jógu nebo jinou formu relaxu a meditace – prostě pohyb, který máte rádi. 

Co celkově takový detox změní:

☀️ Opět jiný vztah k jídlu
☀️ Nové chutě – myslím, že nám na měsíc odpadne starost a hodinové debaty, co budeme večer vařit😂
☀️ Pitný režim, ještě víc zjistíte kolik musíte pít
☀️ Klid, srovnáte si myšlenky
☀️ Čich – jakože cítíte všechno
☀️ My cvičime i jógu a je to ještě lepší
☀️ A taky začnete víc vnímat své tělo 🙏
☀️ Zlepšení stavu pleti i kůže – nejen moje pleť ale i manželova (atopik) se výrazně zlepšila, včetně projevů intolerance na lepek na stehnech a pažích. (malé červené pupínky)
A celou dobu jsem pokračovala v péči o pleť samozřejmě. Pleťové mléko, pleťové tonikum, vitamínové sérum, hydratační sérum, krém, maska. 
Ale řekněte samy! Jde to. A jde to i bez kortikoisracek ….‼️
Bez filtru.
Vaše Kačorka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *