Jak využít karanténu ve svůj prospěch a na co si dát pozor?!

Naše oblíbené kosmetické, kadeřnické a nehtové salóny jsou zavřené, spousta z Vás je nešťastných, že nemůžou mít svůj den pro sebe nebo jim chybí pravidelné čištění pleti a vyhlíží konec nouzového stavu stejně jako já.
Jak se nezbláznit a jak z tohoto „domácího vězení“ vytěžit maximum pro svoji pleť? A jak se o pleť starat v případě, že musíme chodit do práce? Pojďte zjistit více.

 

Nošení roušky

Ideální stav je samozřejmě v této době chodit ven co nejméně. Pokud však neodkladně ven musíte, nebo chtě nechtě musíte do práce, dám vám pár rad, jak se následně starat o pleť po celém dni v roušce.

Rouška sice chrání naše i zdraví ostatních, avšak pleti příliš neprospívá. Proto je důležité, klást v tomhle období větší pozornost na následnou péči o pleť. Pokud nosíme roušku nepřetržitě v práci nebo jsme na delší procházce, tak se pod ní kumuluje nespočet bakterií, které nám pak můžou vytvořit na pleti různé problémy, jako dermatitida a jiné ekzémy. Stejně tak nadměrná vlhkost pod rouškou společně s chladným počasím pleti vůbec neprospívá.

Jak předejít problémům spojených s rouškou?

  • 1) Ideálně pod rouškou nenosit makeup a místo něj chránit pleť bariérovým krémem.
  • 2) Ihned po sundání roušky vyčistit pleť alespoň pleťovou vodou a nanést bariérový krém.
  • 3) Nedotýkat se nadměrně pleti a předcházet poranění kůže, např. škrábáním nebo mačkáním.
  • 4) Dopřát pleti péči v podobě pleťové masky alespoň jednou týdně.



Dezinfekce a rukavice

Stejně tak, jako nošení roušky nás limituje i příliš častá dezinfekce rukou a nošení rukavic, které může nadměrně vysušit naši kůži na rukou. Tím dojde ke ztrátě přirozené kožní mikroflóry a k porušení bariérové ochranné vrstvy kůže. Proto ihned po sundání rukavic ruce důkladně omyjte, vysušte a naneste alespoň krém na ruce, v lepším případě bariérový krém.

Po dezinfekci rukou sáhněte pouze v případech, kde není dostupná voda s mýdlem. Např. ve veřejných prostorách, obchodech, ale i po použití veřejného WC. Taky po podání rukou s cizí osobou. Nezapomeňte ale, že dezinfekce nenahradí důkladné mytí rukou.

Pečlivě vybírejte dezinfekci, kterou na ruce dáte.

Při aktuálním nedostatku dezinfekčních přípravků se hlavně na internetu objevují různě vyrobené dezinfekce, proto bychom měli být při nákupu obezřetní. Rozdíly v jejich kvalitě jsou obrovské!

 

Zde je pár doporučení pro základní orientaci v dezinfekčních přípravcích.

  1. 1) Ověřte si výrobce, zeptejte se na původ přípravku a žádejte garanci. Také si ověřte, že byla u přípravku zpracována toxikologická a hodnotící zpráva o jeho bezpečnosti.
  2. 2) Dívejte se na složení přípravku, pokud chybí, může být složení i účinnost diskutabilní.
  3. 3) Význam slova BIOCIDNÍ – hubící škodlivé organismy, lze vysvětlit takto. Obsahuje účinnou látku v určité koncentraci, která působí proti mikroorganismům, virům atd.

Podrobnější článek od Forlife&Madaga o dezinfekcích a o výrobě domácí dezinfekce naleznete ZDE.

Make up pauza může zlepšit regeneraci pleti a podpořit růst řas! Jak?

Spousta z Vás mi píše, že se jim pleť zlepšila nebo naopak zhoršila. Nezapomeňte na to, že pokud dáváte pleti oddech od make up, což mimochodem schvaluji, nesmíte zapomenout na klasický rituál, na který je kůže zvyklá. I v případě, kdy neaplikujete dekorativní kosmetiku, je důležité dodržovat čištění pleti.

  • 1) Pleťové mléko
  • 2) Pleťové tonikum
  • 3) Sérum a krém

Své řasy dlouhé a husté jako mrkací panenka? 

Využít pauzy v dekorativní kosmetice na maximum? Sáhněte po séru na růst řas nebo obočí. Toto sérum se používá po odlíčení řas. Vzhledem k tomu, že má řasenka pauzu můžete aplikovat sérum i dvakrát denně a podpořit tak růst řas ještě více.

Osobně mám výborné zkušenosti se séry od Revitalash. (Toto sérum nejde zakoupit u mě v salónu, ale v nabídce je má kolegyně ve Veselí nad Moravou – Adriana Vystrčilová, odkaz na stránku ZDE.)

Úklid

No, a pokud načerpáte energii, využijte další volný čas třeba k úklidu kosmetických stolečků, vytřídění poliček a šuplíčků v koupelně apod. Celý článek o jarním kosmetickém úklidu najdete ZDE.

 

Pleťová maska a domácí welness

Pokud máte to štěstí a máte spoustu času na sebe, využijte ho na maximum! Udělejte si pro sebe krásný den. Takové domácí welness. Napusťte horkou vanu, vezměte s sebou třeba knihu nebo oblíbený časopis, otevřete si k tomu třeba vínko, nebo co máte rády, zavřete se v koupelně a vypněte. Při této příležitosti si důkladně vyčistěte pleť a naneste pleťovou masku, nechte působit dle pokynů masky.

I takový malý rituál může zvednout náladu, a ještě k tomu zlepší stav pleti. Pokožka bude vypadat svěže, odpočatě a čistě (záleží, po jaké masce sáhnete). Podle stavu pleti můžete masku aplikovat každý týden jednou nebo dvakrát, konzultujte ale se svou kosmetičkou.

Pleťové masky, bariérové krémy, dezinfekční gel a spoustu další kosmetiky můžete objednávat přímo u mě a nebo přímo na stránkách Forlife & Madaga na www. forlifemadaga.com.

 

A to je pro dnešek všechno, opatrujte se, nepropadejte panice a vytěžte z této nemilé situace co nejvíc pro sebe. <3

Už teď se na Vás těším, a věřím, že až se dveře salonu budou moci opět otevřít, užijete si čas na kosmetice ještě víc než obvykle!

Odkaz na vysvětlení kožní bariéry a jak se starat o pleť pod rouškou od specialitky For Life&Madaga.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *