Jak na krásné a zdravé řasy?

Snad každá žena chce mít krásné a dlouhé řasy, které zvýrazní oči. Věřím, že většina žen sáhne při lehkém make up právě po řasence. A to je dobře. Řasy jsou po obočí hned druhá věc, které bychom se měly věnovat, pokud chceme mít výrazné oči a svůdný pohled 🙂

Na štěstí kosmetika umí hned několik možností, jak toho dosáhnout.

Všichni asi dobře znáte lepení řas a možná jste tento způsob i vyzkoušely. V dnešní době se ale čím dál častěji opouští od lepení řas. (jak lepení trsů, tak i řasa na řasu) Důvody jsou různé, buď si vypěstujete alergii na lepidlo, nebo Vás přestane bavit pravidelně řasy doplňovat a potom je tady fakt, že o lepené řasy musíte speciálně pečovat. Někomu lepení řas stále vyhovuje a už si bez nich nedokáže oči představit, pro ty ostatní jsou další možnosti jak natočit, zpevnit a prodloužit své přirozené řasy.


Lash lifting nebo Trvalá na řasy?

Cílem obou metod je natočení přirozeně rovných řas do požadovaného zakřivení. Výsledný efekt je velmi podobný, dosáhneme jej ale odlišným postupem. A oba dva postupy Vám přiblížím, abyste si mohly vybrat způsob, který Vám bude příjemnější.

Trvalá na řasy, jak ji známe.

O této metodě točení řas slyšela už i starší generace, kdy se řasy točily na speciální mini natáčky. Tato doba je už pryč a i trvalá na řasy si prošla svou obměnou. Dnes se již používají speciální klipy, díky nimž je aplikace jednodušší. U mě v salonu je „trvalka“ velmi oblíbená hlavně kvůli tomu, že je celý „zázrak“ hotový za 30 min i s barvením řas a její cena je velmi příznivá. Vydrží 2-3 měsíce. Spousta lidí začala s příchodem Lash liftingu trvalou („trvalku“) odsuzovat, já jsem toho názoru, že si každý najde to, co mu vyhovuje nejvíc. Ostatně pojďme si tyto metody porovnat.

Lash lifting ve srovnání s trvalkou.

Lash lifting je zkrátka modernizace trvalé na řasy jak ji známe. Celý postup je delší a náročnější, ale pro řasy je šetrnější. Velkou výhodou Lash liftingu je, že se řasy nalepí na 3D natáčku a to umožní aplikovat trvalou pouze tam, kde je potřeba. Ochrání se tím konečky a kořínky řas. Proto je tato metoda šetrnější. U velmi jemných řas tak předejdeme zvlnění nebo zalomení konečků.

Již na začátku aplikace se řasy jednotlivě přilepí k natáčce, touto metodou docílíme přirozeného natočení řas i ve vnějším a vnitřním koutku oka, což se u trvalky nemusí podařit, pokud jsou výrazně kratší. Klasický klip u trvalé na řasy nám řasu natočí, u Lash liftingu dosáhneme nadzvednutí a zakřivení řasy směrem k obočí.

Celé zakřivení je mírnější než na klipu, což ocení ženy, které používají i po natočení řasenku, jelikož se řasy neobtisknou na víčka. Každopádně není vhodné řasenku po Lash Liftingu 24 hodin na řasy aplikovat.

 

Stejně jako u trvalky se při procesu řasy nabarví. V salonu už pobudete delší dobu, hodina samotný Lash lifting a v případě aplikace Lash botoxu cca hodina a půl. Vydrží 3 měsíce, nebo dokud řasa nevypadne. (Olejové odličovače očí zkracují délku efektu.) Oproti trvalce je dražší. Pokud se Lash lifting spojí s Lash botoxem je opravdu výrazně šetrnější a efektivnější než samostatná trvalá. V případě kombinace Lash lifting a Lash botox a pravidelné aplikace se prokazatelně nové řasy přirozeně zpevňují a kopírují zakřivení.

 


Lash botox

Určitě si říkáte, co ten Lash botox je. Jedná se o speciální výživu na řasy. Aplikuje se buď samostatně, bez ohledu zda chcete řasy natočit nebo ne, nebo při procesu trvalky či Lash liftingu. Pomůže řasy přirozeně vyživit a zpevnit. Zvyšuje objem řasy, uzdravuje poškozené řasy, urychluje růst nových pevnějších a delších řas. Může se aplikovat nejčastěji jednou za 14 dní. Může se kombinovat se séry na řasy na domácí použití.

Malá ochutnávka – Něco i pro obočí!

Lash botox je vhodný i pro obočí, takže určitě udělá radost těm, kteří potřebují obočí, tam kde neroste tak jak bychom potřebovaly.

Mimo to, lze novou metodou Laminace obočí opticky zahustit a zafixovat chloupky tak, jak potřebujete, ale o tom někdy příště. 🙂

 

Kdy na Lash lifting a Trvalku nechodit?

  • Aplikaci je nutné odložit v případě, že máte oči nemocné – záněty, opary nebo pokud máte velký tik v oku.
  • Stejně tak se nedoporučuje při velkém povadnutí víček.
  • Aplikace není možná spolu s kontaktními čočkami.
  • Nedoporučuje se v těhotenství – ne, že by Vás nějak ohrozila, ale spíš nemusí správně chytnout a výsledný efekt nemusí být 100%.
  • Pokud máte právě období před nebo po menstruaci (2 dny). Opět hrozí, že výsledný efekt může být ovlivněn hormony a výsledek by nebyl 100%.

Jak se na aplikaci připravit? Den před aplikací nepoužívat řasenku. Neaplikovat kontaktní čočky. Jak se o řasy následně starat?

  • 24h od aplikace nepoužívat řasenku.
  • 2h po aplikaci se vyhnout kontaktu s vodou a 2dny se vyhnout bazénu a sauně.
  • Nedoporučuje se používání voděodolných řasenek, následné sundávání olejovými odličovadly by zkracovaly dobu výsledného efektu.
  • Samozřejmě se nedoporučuje ani používání kleštiček, které po natočení nejspíše schováte hluboko do šuplíku 🙂
  • Používat šetrné řasenky, které nebudou příliš vysušovat řasy. Přestože budete mít řasu natočenou, postačí opravdu jen trocha řasenky, která vytvoří ještě větší efekt.

 

Kdy na Lash lifting a Trvalku nechodit?

Výsledek porovnání a doporučení

Když vezmu všechny pro a proti tak Trvalá a Lash lifting je ve výsledku téměř srovnatelná. Oči zvýrazní, řasu natočí, ale pro každé řasy je vhodné něco jiného. Pokud obě metody spojíme s Lash botox jsou obě šetrné. Záleží tedy na tom, jaké máte řasy a jak se rozhodnete s nimi pracovat.

Pro krátké řasy bych doporučila Lash Lifting s Lash botox – řasy natočí šetrněji ke konečkům a natočí se i kratší řasy v koutcích. Navíc Lash botox pomůže řasy zpevnit, vyživit, prodloužit a podpořit růst nových pevnějších řas.

Pro dlouhé pevné a nepoddajné řasy (i pokud přerůstají řasy přes sebe do boku) bych zvolila trvalku a později přešla na Lash lifting s Lash botox aby se řasa „zkrotila“ a pak následně naučila růst tak jak potřebujeme. U dlouhých řas pak můžeme dosáhnout toho, že vypadají jako řasy nalepené.

Pro jemné řasy a řasy, u kterých po trvalce došlo ke zvlnění, bych doporučila Lash lifting s Lash botox.

Obecně pro ty, co nemají rády, když se řasa dotýká víčka, bych doporučila Lash lifting kvůli zakřivení. Oproti tomu pokud máte řasy delší a nechcete již používat řasenku, postačí i trvalka.




Stejně tak bych doporučila Lash botox pro náročné klientky, které chtějí pro své řasy udělat maximum nebo jako intenzivní kůru po sundání umělých řas.

Tak už víte, která metoda je pro Vás ta správná?

Možná Vám při rozhodování pomůže i cenová náročnost.

  • Trvalka na řasy i s barvením vychází na 350 Kč.
  • Trvalka s Lash botox na 650 Kč.
  • Lash lifting s barvením vychází na 500 Kč.
  • Lash botox samostatně na řasy nebo obočí 300 Kč.
  • Lash Lifting s Lash botox za zvýhodněnou cenu 750 Kč.

 

Pár tipů na závěr

Nešetřete na řasence, vyberte si řasenku vhodnou pro Vaše řasy (typ kartáčku), podpořte růst řas domácím sérem, každý večer důkladně odličte oční okolí, nepoužívejte často kleštičky na řasy.

Věřím, že Vám článek vhodně srovnal tyto dvě metody a máte v rozdílech jasno. Pokud budete potřebovat typ řas a vhodnou metodu konzultovat neváhejte se na mne obrátit J

Těším se na Vaši návštěvu. KosmetikaNimi <3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *