Normální a smíšená pleť

Možná jste doteď nevěděli, jaký typ pleti je ten Váš. Tak to pojďte zjistit!

 

Tyto dva typy pleti se zdají být velmi podobné, přesto se liší, ale péče o ně je velmi podobná. Rozhodla jsem se je spojit do jednoho článku, abychom si ujasnili jejich rozdíly. Dnes Vám přiblížím správnou domácí péči. A protože pracuji s kosmetikou ForLife & Madaga, která vyrábí vynikající produkty i pro domácí péči, budu vše demonstrovat právě na těchto produktech. V minulém článku jsem představila správný postup domácí péče obecně, ze kterého budu vycházet. Jak správně pečovat o pleť najdete ZDE. A teď konkrétně 🙂

 


Normální pleť

S normální pletí se nejčastěji setkáte u dětí a v mladším věku, z této pleti se obvykle brzy stane pleť suchá. Poznáte ji tak, že nemáte pocit suchosti a netvoří se Vám žádné komedony (černé tečky a později akné). Jedná se tedy o neproblematickou pleť, která působí zdravě, na dotyk je pevná, hladká a její držitelé mají pocit, že se nemusí péčí o ni zabývat. Nicméně v minulém článku jsme se dočetli, že každá pleť potřebuje základní péči a proto je žádoucí pečovat i o tento typ pleti. Jednak se naučíme s pletí pracovat do budoucích let, ale také pravidelnou péčí kvalitními přípravky zpomalíme její stárnutí a transformaci na pleť suchou.

Co potřebuje normální pleť

  1. Pravidelní čištění
  2. Dostatečnou hydrataci
  3. Občasnou péči navíc v podobě masky

Čištění pleti provádějte jemnými a šetrnými přípravky. Nezapomeňte pleť tonizovat. Dodejte jí vše potřebné, a to vhodným hydratačním krémem a také si/jí dopřejte jednou za čas pleťovou masku. Dbejte na jemnost a šetrnost produktů abyste předcházeli možné alergické reakci nebo zbytečnému podráždění například agresivním peelingem. Vzhledem k tomu, že produkce mazu je v normě není potřeba pleť přehnaně promašťovat. Tím samozřejmě nemyslím nepoužívat žádný krém, ba naopak. Je důležité do pokožky dopravit výživné a hydratační složky, které pleť regenerují, vyživují a poskytnou jí tak potřebnou bariéru. Nesmíte zapomínat i na ochranu pleti před sluníčkem, jak v letních dnech, tak pokud se chystáte na hory. Sáhněte po kvalitním krému s vysokým UV faktorem. Vždy chraňte svoji kůži. Říkáte si proč? No přeci pro to, abychom neurychlovali stárnutí kůže a zároveň se chránili před možnými nemocemi kůže vznikající vlivem UV záření.


 

Jaké produkty jsou vhodné? A co pro domácí péči od ForLife & Madaga?

Čistícími mléko – jedná se o čistící přípravek s obsahem čistících olejů a kvalitních emulgátorů pro šetrné čištění a odlíčení pleti včetně očního okolí. Složení aktivních látek zanechá pleť jemnou a vláčnou. (200 ml vychází na 225 Kč, vystačí cca na 100 dní)

Balance tonic – už víme, že nestačí jen fáze čištění, ale taky potřebujeme tonizovat. Toto tonikum obsahuje účinné aktivní látky, které dočistí pleť od nečistot a zbytků čistícího mléka. Zároveň pleť normalizují a zlepšují její strukturu. Bylinný komplex má mírný adstringentní (stahující) účinek. (200ml vychází na 255 Kč, vystačí cca na 100 dní)

Gel s olivovým olejem – Velmi jemný nedráždivý přípravek, který odlíčí i voděodolný make up a nebo jej můžeme použít jako hydratační masku. Aktivní látky zajistí správnou hydrataci a výživu pleti. (100 ml vychází na 260 Kč)

Balance krém – tento krém je doslova nadupaný vším potřebným pro normální i smíšenou pleť. Ženšen, černý bez, vitamíny E a C, zklidňující panthenol, glycerin a mikroemulzní systém, to vše zajišťuje pleti okamžitou a intenzivní hydrataci. Postarají se o přirozenou obranyschopnost a chrání před předčasným stárnutím a taky poskytnou ochrannou bariéru před nepříznivými vlivy životního prostředí. (50 ml vychází na 434 Kč, vystačí minimálně na 100 dní)

Balance – Claming maska – Hydrokomplex pro regeneraci a ochranu unavené a podrážděné pleti. Aktivní látky pomáhají udržet rovnováhu pleti, zklidňuje pokožku, zaměřuje se na předčasné stárnutí pleti a působí proti tvorbě vrásek. Výsledkem je hydratovaná, projasněná a svěží pleť. Aplikuje se dle potřeb 1x týdně nebo 1x za 14 dní případně 1x za měsíc. (18ml vychází na 190 Kč a dá se objednat i ve větším výhodnějším balení)   Zvýhodněná sada této kompletní péče vychází na 1075 Kč.


Smíšená pleť

Smíšená pleť je oproti normální pleti nejrozšířenějším typem pleti. Setkáte se s ním jak v mladším věku, tak i u zralé pleti. Určitě pro Vás není nový pojem T- zóna. (čelo, nos, brada) V oblasti této T- zóny najdete rozšířenější póry, mastnější a hrubší vzhled než zbytek obličeje. Stejně tak se můžete setkat i s komedony a zanícenými pupínky. Oproti tomu Vaše tváře budou suché nebo normální. Smíšenou pleť poznáte i tak, že u dekorativní kosmetiky hledáte i jemný make up, který má za úkol více než krytí právě sjednocení pleti.

 

Co potřebuje Smíšená pleť

  1. Pravidelné a šetrné čištění
  2. Hydrataci a pravidelnou tonizaci
  3. Čistící a hydratační masku, občasnou detoxikaci

Vyvarujte se prostředkům s obsahem mýdla (obecně mýdlo na obličej nepatří), zabráníte vysoušení suchých míst. Jemné čistící mléko je vhodné pro oba typy pleti (suché i mastnější). Pleť je potřeba tonizovat, vhodné je vybírat pleťovou vodu nebo tonikum s jemným adstringentním (stahujícím) účinkem, který bude výborně působit na rozšířené póry v T- zóně. Stejně jako normální pleť potřebuje i smíšená pleť dostatek aktivních látek pro ochranu a hydrataci. Nezapomínejte i na ochranu před sluníčkem, jak jsem psala výše.

 


Jaké produkty jsou vhodné? A co pro domácí péči od ForLife & Madaga? Jak jsem psala v úvodu, péče o tyto typy pleti je velmi podobná. Můžete tedy sáhnout po stejných produktech, které doplníte například o čistící masku s kaolinem. Čistící maska s kaolinem – odstraňuje odumřelé kožní buňky, tonizuje pleť. Odstraňuje přebytečný kožní maz. Maska je vhodná na celý obličej, ale můžete ji zkombinovat s Balance – Claming maskou. Balance- clamin maska na suchá místa a čistící masku na T-zónu. (18 ml vychází na 190 Kč)

Mimo výše zmíněné produkty si můžete vybrat i řadu Selegovaných minerálů z mrtvého moře.

Tyto minerály jsou velmi jemné a pronikají bez problémů do kůže. Napomáhají hydrataci a zpevňují stavbu kůže. Tato řada je vhodná i jako základní péče pro zralou pleť, která ještě nepotřebuje protivráskovou speciální péči.

Mineral čistící mléko – kombinace čistících olejů a minerálů důkladně vyčistí a stimuluje pleť. (200ml vychází na 225 Kč, vystačí cca na 100 dní)

Mineral tonic – dočistí a tonizuje pleť. Aktivní látky společně s minerály zanechají svěží a jemnou kůži. (200ml vychází na 225 Kč, vystačí cca na 100 dní)

Mineral krém 24H – Tento krém je vhodný pro denní i noční péči. Obsahuje minerály společně s vitamínem E a je zaměřený na ochranu, výživu, hydrataci a zklidnění pleti. Ochraňuje před působením vnějších vlivů. Pleť je po použití hladká a hebká na dotek. (50 ml vychází na 434 Kč, vystačí minimálně na 100 dní)

Mineral maska – krémová maska obsahuje bahno z mrtvého moře, minerály z mrtvého moře a vitamín E (stopové prvky minerálů – sodík, draslík a hořčík). Zajišťuje pro pleť potřebnou hydrataci, posilují pokožku, zlepšují elasticitu, a navíc má čistící efekt (odstraňuje odumřelé kožní buňky a čistí póry od černých teček). Po aplikaci pleť působí velmi odpočatě a svěže. (18ml vychází na 190 Kč)

Tato řada, oproti Balance řadě, přináší i oční krém – Oční krém s minerály. Mimo jiné mají i řadu šamponů na vlasy, ale o tom někdy později.

Oční krém s minerály – Obsahuje zjemňující oleje a další aktivní látky, se kterými se setkáte v celé Minerální řadě. Krém má výživné a zvláčňující vlastnosti, vyplňuje jemné linky a napomáhá celkově k optimalizaci očního okolí. (30 ml vychází na 454 Kč) I tato řada se dá koupit ve zvýhodněném balení sady kompletní péče za 1304 Kč.




 

A co peeling? 

Mimo tuto domácí péči můžete použít pro oba typy pleti i velmi jemný aktivní peeling (18ml za 190 Kč). Nicméně pro domácí péči Vám tento krok nedoporučuji. Pro suchou pleť je peeling s aktivními zrníčky absolutně nevhodný a můžete si pleť trvale poškodit. Pokud chodíte na pravidelnou péči do salónu (1x za měsíc) kosmetička provede patřičný peeling, který 1x za měsíc bohatě stačí. Já například pracuji s aktivními AHA kyselinkami, které jsou z přírodních látek a udělají potřebnou práci bez rizika poškození kůže. Stejně tak, pokud nejste typ, který by si doma dopřál péči navíc a aplikoval pravidelně masku, nezoufejte. Opět platí, že pokud chodíte na pravidelnou kosmetickou péči, dostane pleť vše potřebné a nemusíte se doma „trápit“ s nějakou maskou.

 


Tak a jsme na konci článku. Pakliže Vaše pleť není ani normální ani smíšená nezoufejte, brzy připravím další článek, ve kterém může být rozebraný právě Váš typ pleti. 🙂 Věřím, že byl velmi vyčerpávající, ale zároveň Vám poskytl všechny potřebné informace a typy jak se starat o svou pleť. Pokud jste dočetli až sem, děkuji a neváhejte se na mě kdykoliv obrátit. V salónu můžeme zkonzultovat nejen typ pleti a používané přípravky, ale můžete požádat i o vzorečky výše zmíněných přípravků. Třeba si tuto kosmetiku zamilujete i na domácí péči jako já a spoustu dalších. <3

Kosmetiku můžete nakoupit v salónu nebo na  www.forlifemadaga.com .


Zdroj použitých obrázků je čerpán z dostupných zdrojů For Life & Madaga. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *